Tarieven van uw advocaten in Rotterdam

Contact

De kosten van het inschakelen van een advocaat zijn van veel factoren afhankelijk. Wij kunnen daarom helaas geen prijsoverzicht geven van juridische procedures. Toch wilt u natuurlijk weten waar u financieel aan toe bent, voordat u een advocaat inschakelt. Bij ons kantoor zijn er twee mogelijkheden voor financiële afspraken: een dossier op toevoeging of op uurtarief.

Neem contact op

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Wanneer u onvoldoende inkomen hebt om zelf een advocaat te kunnen betalen, komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Vroeger werd dit ‘pro deo’ genoemd; tegenwoordig procedeert u op basis van ‘toevoeging’. In dat geval betaalt u ons slechts eenmalig een eigen bijdrage. De rest van onze kosten wordt door de overheid aan ons betaald, met uitzondering van de eventueel verschuldigde griffierechten. Op de pagina Gesubsidieerde rechtsbijstand kunt u precies nalezen welke inkomensgrenzen er voor dit systeem gelden. U ziet daar ook meteen hoe hoog de eigen bijdrage in uw situatie is. U hoeft overigens niet zelf de aanvraag voor een toevoeging in te dienen. Deze wordt verzorgd door uw advocaat. Wanneer u een bijstandsuitkering ontvangt, is het bij de meeste gemeenten mogelijk om bijzondere bijstand aan te vragen voor uw eigen bijdrage. Vaak betaalt de gemeente de eigen bijdrage dan rechtstreeks aan ons, zodat u zelf niets hoeft voor te schieten.

Een dossier op uurtarief

Wanneer u niet voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt, moet u onze advocaat op uurtarief betalen. De totale kosten zijn dan afhankelijk van de tijd die wij aan uw dossier besteden. Ons uurtarief is € 185,-. Daar komen echter nog 6% kantoorkosten en 21% btw bij.