Rechtsbijstand met betrekking tot huurrecht in Rotterdam

Contact

Ontbinding huurovereenkomst

Als uw verhuurder u dagvaardt voor de kantonrechter om uw huurovereenkomst te ontbinden, kan dat zeer grote gevolgen voor u hebben als de kantonrechter uw verhuurder gelijk geeft. Vanaf dat moment heeft u vaak twee weken de tijd om uw woning vrijwillig te verlaten, waarna de deurwaarder u met al uw spullen op straat zet. Voorkom traumatische momenten voor u en uw gezin en neem direct contact met ons op als u bent gedagvaard. Vaak kan de ontbinding van uw huurovereenkomst alleen worden voorkomen, als u bij de zitting wordt bijgestaan door een professional.

Ontruiming

Als u van de deurwaarder een brief heeft ontvangen waarin staat dat u gedwongen zal worden ontruimd omdat uw huurovereenkomst is ontbonden, kan de ontruiming enkel worden tegengehouden als u met succes een kort geding start. U moet dan aantonen dat het belang van uw verhuurder om u met uw gezin op straat te zetten niet groter is dan uw belang om een dak boven uw hoofd te hebben. Een kort geding kan alleen door een advocaat worden opgestart. Neem daarom direct contact met ons op als u heeft vernomen dat u zal worden ontruimd. Als u te lang wacht, staat u sowieso op straat.

Gebreken huurwoning

In de huidige tijden blijkt maar al te vaak dat verhuurders zeggen dat ze uw woning niet opknappen als er gebreken zijn. De wet stelt echter dat uw verhuurder bepaalde gebreken moet oplossen. Daarbij valt te denken aan lekkage, kapotte ramen, zwevende vloeren, schimmel, etc. Als uw verhuurder weigert de gebreken te repareren, adviseert Advocatenkantoor De Gruijl u een procedure bij de rechter op te starten om uw verhuurder te dwingen de gebreken te verhelpen. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op als uw verhuurder u niet wil helpen. Wij willen dat wel.

Beroep tegen uitspraak van de Huurcommissie

Als u het niet eens bent met de uitspraak van de Huurcommissie, heeft u de mogelijkheid om daartegen in beroep te gaan bij de kantonrechter. Veel mensen weten dit niet en laten zo veel kansen liggen. 

Neem contact op met Advocatenkantoor De Gruijl